לפני מספר ימים אחד החברים שלי גילה שאני כותב בלוג (לא שהסתרתי את זה במיוחד) וזה הלהיב אותו. הוא נכנס, קרא חלק ניכר מהפוסטים האחרונים והחליט שהוא רוצה להיות מנוי. כאחד שמתעדכן מבלוגים אחרים בעיקר באמצעות הRSS המלצתי לו על GOOGLE READER. לקח לי זמן להסביר לו מה זה RSS ולבסוף הוא העדיף להרשם כמנוי באימייל. לטובתו ולטובת רבים אחרים, הנה כמה ייתרונות של עדכונים בRSS.
למה לסמוך אם אפשר למשוך?
כאשר אתם שולחים את כתובת המייל שלכם על מנת להרשם כמנויים על בלוג מסויים, אתם בעצם סומכים על בעל הבלוג או על מערכת הבלוגים בשני מובנים:
א. ששרתי המייל שלהם יפעלו כמו שצריך וידאגו ליידע אתכם בכל פעם שהבלוג מתעדכן. המערכת צריכה לבצע פעולה אקטיבית ולשלוח את המידע אל האימייל שלכם.
ב. שהם ישמרו על כתובת המייל שלכם ולא יעבירו אותה לצד שלישי כלשהו. יש לא מעט חברות פרסום/ספאם למיניהם שישלמו לא מעט על מנת לקבל רשימה של כתובות אימייל.
אם אתם בוחרים להתעדכן בRSS אתם משאירים את הפעולה האקטיבית של קבלת התכנים בידיכם. תוכנת הRSS היא זו שפונה אל קובץ ה RSS של הבלוג ומושכת את המידע ממנו. מערכת הבלוג צריכה רק לדאוג שקובץ הRSS יהיה מעודכן.
כמו כן, מאחר והפעולה האקטיבית של משיכת התכנית מתבצעת על ידיכם, אתם לא מוסרים שום פרטים שעלולים להגיע לגורמים לא רצויים.
ארגון קל יותר של התכנים
כאשר אתם מקבלים אימיילים לתוכנות דואר אלקטרוני למיניהם הם מסודרים ע"פ סדר כרונולוגי. אם אתם מעוניינים להפריד בין העדכונים מהמקורות השונים, אתם צריכים להעביר כל מייל לתיקיה המתאימה. קיימת אפשרות ליצירת כללים שיעבירו את המיילים לתיקיות המתאימות באופן אוטומטי, אך יש צורך ליצור כלל נפרד לכל מקור.
בRSS זה הרבה יותר קל, התכנים של כל מקור מופרדים משאר המקורות באופן אוטומטי, אין צורך ליצור כללים שונים. ברוב תוכנות הRSS ביכולתכם ליצור תיקיות (בדיוק כמו באימייל) ולהחליט אילו מקורות יופיעו בכל תיקיה.
קבלו רק את מה שביקשתם
בRSS, בניגוד לאימייל, אנשים לא יכולים לשלוח לכם מידע שלא ביקשתם לקבל. רוב תעבורת הדואר האלקטרוני בעולם היא ספאם וחלק מזה מגיע גם אליכם לתיבת האימייל, שלא לדבר על אימיילים אישיים מחברים, שאמנם אתם שמחים לקבל, אך לא תכננתם לקבל אותם.
כשאתם מתעדכנים באמצעות RSS אתם מקבלים רק תכנים שביצעתם פעולה אקטיבית על מנת לקבלם.
גם אני היום הראיתי למישהי שעובדת איתי את נפלאות ה-RSS. מדהים שב-5 דק' של הדרכה אפשר לחסוך לבחורה שקוראת כ"כ הרבה פורומים של הורים וילדים, כ"כ הרבה זמן.
יש כל כך הרבה דרכים לשפר את היעילות ולהעשיר את הידע של אנשים ב-5 דק'. רק לפני יומיים הסברתי לאמא שלי את הבסיס של העבודה עם פאוור-פוינט מהיסוד.
אוי, אני שוב בפיגור ניאנדרטלי. אני יודע שכבר שנים בתפוז יש את הrss. אבל אני לא יודע מה זה? זה בא עם תוכנה? איך אפשר לגלות מה זה? עדיין האתר המרכזי שלי,דרכו אני מנווט את ההתכבויות שלי, זה דואר אלקטרוני. כבר שנים.