אני זוכר, מהתקופה בה ניהלתי את הבלוגיה של תפוז, איך כל תחרות שהיא הפכה אוטומטית לתחרות פופולריות. לא משנה אם דובר על הסיפור הטוב ביותר, הבלוג הכי מעניין או הסיפור המעניין בבלוג הטוב שהכותב שלו הוא ג'ינג'י, בסופו של דבר מה שהכריע היתה הפופולריות.
הבלוגיה של תפוז מתבססת בסופו של דבר על תרבות אינסטנט – רק כמה קליקים ויש לכם בלוג, אין צורך לקדם אותו יותר מדי, גם ככה הוא יופיע בעמוד הראשי, החברים מהפורומים הופכים גם לחברים מהבלוג וכו'. זו הסיבה שגם בתחרויות סיפורים אנשים רבים הצביעו לחברים שלהם או לשמות שהכירו. מעטים באמת קראו את כל הסיפורים או עברו על כל הבלוג ושפטו אובייקטיבית.
בחירת הבלוגים העצמאיים הטובים ביותר תהיה קצת אחרת. יש הרבה פחות בלוגרים עצמאיים, ולכן עומס המידע הוא קטן יותר. בלוגרים עצמאיים נוטים גם לייחס חשיבות רבה יותר לתוכן מאשר לקשרים הבין-אישיים. יש ביניהם תרבות של קישורים ומתן קרדיט ובכלל, היחס שלהם לתוכן מראה על כבוד רב והרבה אתיקה. אולי זה בגלל שכותבי הבלוגים העצמאיים הם אנשים שהשקיעו זמן ויכולת בבניית הבלוג שלהם, אולי זה בגלל שרובם בוגרים יותר ואולי זה בגלל שרבים מהם מגיעים מתחום התקשורת הכתובה, שם היחס לתוכן זהה.
למה רק "קצת אחרת"? כי בסופו של דבר, למרות כל המחמאות שחילקתי בפסקה הקודמת, אנחנו עדיין בני אדם, וכבני אדם אנחנו נוטים להצביע לאנשים שאנחנו מכירים ואוהבים. לא משנה באיזו תחרות מדובר, הזוכים בה יהיו האנשים המקושרים ביותר או אלו שעשו מעל ומעבר בכדי לשווק את עצמם. מצד שני, בעולמם של הבלוגרים העצמאיים, הבלוגרים המקושרים ביותר הם בד"כ בעלי התוכן המעניין ביותר. הקשרים השונים נובעים ברובם מהבלוג ולא מפלטפורמות נלוות ומכאן שבמקרה הזה פופולריות כן מצביעה על תוכן מעניין.
פרטים על התחרות
בלוגרים.נט, קהילת הבלוגים העצמאיים, שמחה להזמין אתכם להשתתף בבחירת הבלוגים והבלוגרים העצמאיים הטובים ביותר.
במהלך החצי השנה האחרונה, גדלה קהילת בלוגרים.נט והתרחבה ליותר מ100 בלוגים עצמאיים פעילים העוסקים במגוון רחב של נושאים : טכנולוגיה ואינטרנט, ניהול תוכן, פוליטיקה וחברה, תרבות וכו', כולם מספקים מידע ייחודי ואיכותי שלרוב לא ניתן למצוא בשום מקום אחר. תארי "הבלוגים העצמאיים הטובים ביותר" הם מחווה קטנה לבלוגים אלו ולבלוגרים העצמאיים שעומדים מאחוריהם.
פרטים מלאים ניתן למצוא כאן
הייתי רוצה לפתוח בלוג עצמאי.
אבל אין לי אומץ…
בסופו של דבר זה דורש שטח אחסון שתומך בPHP (יש בתשלום ויש שלא בתשלום), מעט ידע בHTML ו CSS (וגם זה רק אם אתה מעוניין לערוך שינויים בתבניות או בתוספים) וזהו.
בבלוג של אחי דק"ר תוכל למצוא הרבה הסברים על וורדפרס אם תמצא את האומץ 🙂
עכבר, זה לא נורא מסובך. כתבתי רשימת פוסטים שנקראת בלוג עצמאי (נגישה מהסרגל הצדדי שלי), אשר לאומץ – הבעיה העיקרית עם בלוג עצמאי היא הגדלת קהל הקוראים, פעולה שיותר קשה מאשר בבלוגיה ממוסדת כזו או אחרת, אבל בהחלט אפשרית.
חנית, משום מה הספאם קארמה שונא אותך… לא יודע למה. כל פעם אני צריך לאשר את התגובות שלך ידנית (אצל כל האחרים הוא הפסיק אחרי פעם או פעמיים).
בנוגע לעכבר, אני לא חושב שהגדלת קהל הקוראים תהיה בעיה בשבילו. כל מה שהוא צריך לעשות זה לשים קישור בבלוג התפוזי שלו וכל חובבי השטויות והסלעים למיניהם יעקבו אחריו לאן שילך 🙂
זאת בידיוק הבעיה.
הפחד שלי הוא לאבד את כל הקוראים שלי אם אני אעבור לבלוג עצמאי.
מה גם שבתפוז אני לא צריך לשווק את עצמי. בבלוג עצמאי אני כן אצטרך לעשות את זה..
אין ספק שבלוג עצמאי דורש יותר השקעה מכל בחינה, אבל, לפחות לטעמי, יש בו גם יותר סיפוק כאשר זה מצליח.
יש אנשים שנהנים משני העולמות. עוברים לבלוג עצמאי, ובבלוג השבוי (יש כבר ביטוי כזה או שאני טובע אותו עכשיו?) ממשיכים לשים תקציר עם קישור להמשך בבלוג החדש.
כך הם גם מיידעים את הקוראים הקבועים שלהם על מיקומם החדש, גם ממשיכים למצוא קוראים חדשים מהפלטפורמה הקהילתית וגם נהנים מכל מה שיש לבלוג העצמאי להציע.