פיסוק שגוי יכול לשנות את חווית הקריאה מקצה לקצה ולכן מומלץ להשתמש בסימני הפיסוק הנכונים ולמקמם בצורה נכונה. אני מאמין שרובכם סולדים משיעורים בלשון ושאין לכם כוח להסברים מייגעים, לכן אתמקד כאן בשתי השגיאות הנפוצות ביותר והמציקות ביותר.
- סימני הפיסוק יופיעו תמיד בצמוד למילה שלפניהם ולאחריהם תמיד יופיע רווח.
דוגמה לפיסוק שגוי: רמי ,בנה של הגננת , מרגיש שונה בגן הילדים.הגננת מנסה לעזור לו.
דוגמה לפיסוק נכון: רמי, בנה של הגננת, מרגיש שונה בגן הילדים. הגננת מנסה לעזור לו.בדוגמה השגויה ניתן לראות 3 שגיאות נפוצות. כותבים רבים נוטים לכתוב רווח משני צדדיו של סימן הפיסוק או לא לכתוב רווחים בכלל, אחרים מוסיפים את הרווח לפני סימן הפיסוק בלבד. זיכרו תמיד שהרווח עוקב אחרי סימן הפיסוק ולא להפך.
- לפני ו' החיבור לא יופיע סימן פיסוק. גם אם כותבים משפט ובו דוגמאות מופרדות בפסיקים, לא יופיע פסיק לפני מילה עם ו' החיבור.
דוגמה לפיסוק שגוי: זו היתה אגדה נפלאה, מרגשת, מהממת, ומעוררת מחשבה.
דוגמה לפיסוק נכון: זו היתה אגדה נפלאה, מרגשת, מהממת ומעוררת מחשבה.במקרה זה הפסיקים נועדו להפריד בין פריטי התיאור השונים. בין הפריט האחרון לפריט שלפניו מפרידה ו' החיבור ולכן הפסיק אינו נחוץ.
אם הנושא מעניין אתכם ויש לכם כוח לשבת ולקרוא, אתם מוזמנים לגלוש לאתר של האקדמיה ללשון העברית וללמוד את כל מה שאפשר על כללי הפיסוק.
בקשר לפסיק לפני ו"ו החיבור – זה נכון לגבי רשימות, אבל לא לגבי משפטים רגילים. אין מניעה לחבר בין שני משפטים באמצעות פסיק וו"ו החיבור.